Úgy lépj be Drága vendég, akár az otthonodba!

Meseút

Mesék tanösvénye 2020

Meseút egy különleges program Noszvajon, mely meseterápiás gondossággal van összeállítva a különböző korosztályok számára. Mesés program a családnak, mesés kirándulás vidéken vagy egy különleges szerelmes meserandevú? 

Noszvaj 2 féle mesés tanösvénnyel vár: 

  • Gyerekeknek: Családi Meseút;

  • Felnőtteknek: Szerelmes Pajzán Meseút. 

Gyakori kérdések: 

Mit találunk ott? 

A gyönyörű, kézzel festett házikókban egy-egy népmesét és a meséhez kapcsolódó játékos feladatot, beszélgetést indító kérdést rejtettünk el. 

Hogyan működik?

A felnőtt és a családi Meseút ugyanolyan rendszerben működik. Az útnak indító térképet megvásárolva (Harmónia és Rozika cukrászdában, nyitvatartási időben) egy mindent nyitó kulcsocskával indulhattok a házikók megkeresésére. 

Hol vannak a házikók? 

A falu legromantikusabb pontjain a Szerelmeseket várja a 10 meseház, a játékosabb, gyerekbarát helyszíneken a Családi Meseút 10 titkos házikója várja a kis "sárkányvadászokat". 

Végig kell járni mindet? 

Mindkét program önálló, a hossza 1-2 órás sétától az egész napos barangolásig igény szerint alakítható. Ha az összes házikót végig járnád, érdemes egy napot rászánni, hiszen gyönyörű helyeket találsz. A sorrend mindegy! 

Azoknak, akik nem tudnak hosszan gyalogolni, a síkfőkúti tavaknál 4 Felnőtt és 2 Családi meseállomást ajánlunk, melyek kb 300 m séta alatt felderíthetők. 

Szerezz te is örömet! A Meseút egy másik állomásán lehetőség van apró meglepetéseket elhelyezni a következő meseutazó számára, ezért jó, ha otthonról hozol néhány fölöslegessé vált apróságot, "kincset" amit te is otthagyhatsz! 

MESEKÖNYV CSERE-BERE! A Meseút egyik állomása mesekönyv pont, ha otthonról hozol néhány gyerek vagy mesekönyvet amit a ládában található könyvekre cserélhettek! Ha sok fölösleges, megint könyved van, örömmel fogadjuk azokat is, a kezdőállomáson a Harmónia cukrászdában ott hagyhatod őket! 

QR kód: 

Ha a telefonodra letöltesz egy QR kód olvasót és a meseházakban leolvasod, a telefonodon megjelenő oldalon elolvashatod a mesét akár útközben is. Ha legörgetsz, a mese alatt találhatsz egy térképet arról a helyről ahol éppen állsz és praktikus információkat a helyszínről. (Ez csak egy ráadás, ami ha kamaszokkal mész talán élvezetesebbé teszi számukra is az utat.) 

Mennyibe kerül? 

  • Családi Meseút belépőjegye: 1500.-/család (max. 6fő)
  • Felnőtt Meseút belépőjegye: 2000.-/pár (mely 2 főre szóló barlanglakás belépőt is tartalmaz)
  • Csoportoknak 15 fő fölött 300.-/fő 

Ez a belépő tartalmazza a Meseútlevelet, és a házikók kinyitásához a kulcsot. 

Ezen felül minimum 2000 forint kaukciót kérnek el a helyszínen, melyet a kulcs leadásakor visszakap a látogató. 

További információ az alábbi oldalon található: 

http://www.meseut.hu/